Anna Regalón, la mare de l'activista Marcel Vivet, ha revelat que el número dos del conseller d'Interior la va trucar per tal que la defensa del seu fill acceptés l'acord que li oferia la Generalitat. L'administració catalana proposava retirar el delicte de desordres públics i acusar només d'un delicte d'atemptat lleu, cosa que no implicaria l'ingrés a presó. La defensa ja va dir en aquell moment que no acceptarien un pacte que impliqués reconèixer uns delictes inexistents.

"Un dia abans del judici, em va trucar el segon del conseller d’Interior perquè convencés el meu fill i acceptés l’acord perquè li podien caure 5 anys de presó. El sentiment de culpabilitat que em van crear va ser brutal. En aquell moment vaig quedar absolutament col·lapsada. Em va semblar increïble", ha explicat Regalón aquest dissabte al Preguntes Freqüents (FAQS) de TV3.

"El dia del judici ens van tornar a oferir l'acord i vam dir que no. Aleshores van suspendre el judici perquè dos mossos que havien de declarar estaven malalts. Aleshores és quan penses que aquí està passant alguna cosa que a nosaltres se'ns escapa", ha denunciat. "I a més faltaven escassos dos mesos per a les eleccions [del 14-F]. Queda bastant clar que el conseller va fer que dos mossos es posessin malalts perquè no quedés aquesta taca d'un conseller suposadament independentista condemnant un jove independentista", ha afegit el mateix Vivet.

"Anem-nos preparant"

L'activista, que ha reconegut estar trist i enfadat, ha afegit que també està espantat "pel que pot significar aquesta sentència per tanta altra gent". "A mi em condemnen per una mobilització del 2018. Anem-nos preparant si no canvia res per tots els que vindran darrere amb sentències que ja veiem que cada cop són més dures", ha advertit.

Regalón també ha admès estar espantada per la possibilitat que el fill ingressi a la presó però ha mostrat una mica d'esperança que puguin recórrer i que la Generalitat faci alguna cosa tenint en compte la investigació paral·lela de la policia catalana per la qual s'acusa un altre jove per la mateixa agressió al mateix agent del cos.

L'activista també ha denunciat que el cos dels Mossos "està ple d'elements d'extrema dreta i espanyolistes que fan la seva feina amb odi personal i polític cap a certs manifestants". També ha acusat la Generalitat d'estar cedint cada cop més davant dels sindicats policials.

 

Imatge principal: Anna Regalón, la mare de Marcel Vivet, activista independentista condemnat a cinc anys de presó / Foto: TV3