El president de la Sala Segona del Tribunal Suprem, Manuel Marchena, ha marxat de vacances en plena redacció de la sentència de l'1-O, segons explica El Confidencial Digital. El magistrat ja té part de l'escrit redactat, però encara li manquen algunes parts per tancar-lo definitivament.

Marchena acabarà de redactar la sentència passats aquests dies de descans. Les parts que queden pendents són les que el jutge no ha establert el consens necessari per a aconseguir una postura comuna entre els altres magistrats.

Marchena és el ponent de la sentència del judici, la decisió del qual, segons fonts judicials, "va ser consensuat a grosso modo amb la resta de magistrats de la Sala" (Andrés Martínez Arrieta, Antonio del Moral, Ana Ferrer, Juan Ramón Berdugo, Andrés Palomo i Luciano Varela) al juny, quan va finalitzar el judici.

El mitjà digital també ha apuntat que existeix la possibilitat que el jutge Varela dicti un vot particular a la sentència relacionat amb el delicte de rebel·lió, sobre el qual el magistrat tenia dubtes durant el judici.