La tensió al Tribunal Suprem entre els advocats dels presos i el president de la Sala, Manuel Marchena, no para de créixer i les darreres sessions del judici al procés es caracteritzen per un intercanvi de retrets continu. En la darrera sessió del judici, Marchena es va enganxar amb l'advocat de Jordi Cuixart, Benet Salellas, després que aquest, enfadat, digués "No faré més preguntes” i Marchena respongués "Molt millor”.

Aquest és un exemple dels molts moments tensos que es viuen al Suprem entre els quals hi ha nombrosos talls i esbroncades del president de la Sala als testimonis de les defenses. Ara, segons assegura La Vanguardia, Marchena hauria reunit totes les parts del judici per parlar i rebaixar tensions. El rotatiu explica que després de la darrera sessió del judici Marchena va demanar a tots els lletrats, fiscals i l'Advocacia de l'Estat que es quedessin a la sala. 

L'objectiu de la trobada, segons els va dir Marchena, era celebrar una trobada informal per repassar el que queda de judici i la forma en que es desenvoluparà. En la mateixa línia, Marchena va dir a totes les parts que hauria volgut celebrar aquesta trobada abans però que no ho havia fet per falta de confiança. 

Durant la reunió, Marchena va aprofitar per tractar aspectes claus de les sessions del judici que queden com per exemple la projecció de vídeos de la Conselleria d'Economia i de la jornada de l'1-O. El citat mitjà indica que a Marchena li interessa que la exhibició d'aquestes proves es produeixi "en ordre i amb respecte al principi d'igualtat d'armes".

Sobre el visionat d'imatges, Marchena va comunicar a les parts que els vídeos es projectarien sense comentaris i que cada part prendria les notes que considerés necessàries. Aquestes notes es podran fer servir als al·legats o informes finals, després de les conclusions definitives. Durant la trobada de la setmana passada, Marchena va voler deixar clar que no hi hauria un debat sobre cada vídeo.

Van den Eynde: "No se'ns permetrà cap contextualització"

Precisament aquest dissabte, l'advocat d'Oriol Junqueras i Raül Romeva va criticar que Marchena no els permetrà "cap contextualització" durant la visualització dels vídeos de l'1-0: "serà bàsicament com anar al cine", deia l'advocat en declaracions a RAC1. El lletrat va lamentar que això és una "barbaritat" però "congruent" amb l'actuació fins ara del tribunal ja que si no els han deixat emetre els vídeos per confrontar-los amb els testimonis dels policies "perquè ho hauria de permetre ara encara que sigui de forma indirecta?", es preguntava el lletrat.