El conseller d'Acció Exterior, Ernest Maragall, ha reafirmat aquest matí la voluntat de la Generalitat de seguir obrint delegacions exteriors malgrat el recurs presentat pel govern espanyol per recórrer l'obertura de sis delegacions tancades pel 155. Maragall ha considerat que aquesta resposta "no és un acte de desobediència", sinó que es tracta "d'una legítima defensa".

En una entrevista a Catalunya Ràdio, el conseller ha lamentat la decisió del Ministeri d'Afers Estrangers liderat per Josep Borrell i ha titllat el recurs d"'absurd i innecessari". "No deixarem de picar. La decisió del govern espanyol no atura res", ha sentenciat. D'aquesta manera, Maragall ha assegurat que el Govern no renuncia a la reobertura de les delegacions i ha anunciat la voluntat de la conselleria d'obrir-ne de noves.

Tanmateix, Maragall també ha apostat amb fermesa per la via del diàleg i l'acord amb el ministeri. "No es pot descartar que això acabi en una taula de diàleg. No veig tancada la possibilitat d'acord", ha afirmat. El conseller ha instat al govern de Pedro Sánchez que "demostri la voluntat de diàleg" i ha assegurat que espera poder resoldre aquest conflicte en les pròximes reunions bilaterals amb l'Estat.