El candidat d'ERC a les eleccions municipals de Barcelona, Ernest Maragall, ha assegurat que la Junta Electoral s'està "convertit en el nou instrument actiu de la política repressiva. Se suma al jutjat 13, a Llarena i a Marchena". Aquesta ha estat la reacció del candidat independentista al veto de la Junta Electoral Central que aquest dimarts va excloure Toni Comín i Oriol Junqueras del debat de TV3.

"No podem admetre que cap Junta Electoral ens faci fora de la televisió pública", ha dit Maragall al mateix temps que ha assegurat respectar la decisió del representant de JxCat, Aleix Sarri, d'abandonar el debat com a protesta per la decisió de la JEC. "Cadascú és lliure de decidir com defensa la seva posició. ERC va fer el que havia de fer", ha conclòs el candidat sobre aquest tema. 

En una entrevita a Els Matins de TV3, Ernest Maragall s'ha referit a unes declaracions d'Elsa Artadi a la ràdio francesa de Barcelona Equinox: "Quan Maragall va començar a l'Ajuntament el 1965, jo ni havia nascut", deia la candidata de JxCat a l'ajuntament. Ernest Maragall ha respost amb contundència: "Que jutgin els electors si la meva edat és un problema per l'alcaldia de Barcelona", ha clamat al mateix temps que ha criticat que es vulgui "convertir el valor de l'experiència en un defecte".

Les prioritats d'ERC

El candidat d'ERC ha explicat que una de les primeres prioritats del seu govern serà "la carpeta de les desigualtats", Maragall opina que "la ciutat creix, però també les diferències socials també ho fan".

D'altra banda, ha posat l'accent en la importància de lluitar contra el canvi climàtic i en batallar per aconseguir la regulació dels preus dels lloguers a Barcelona. Ernest Maragall ha recordat que hi ha moltes famílies que han de dedicar més del 40% dels seus salaris a mantenir l'habitatge i ha aprofitat per lloar el Govern de la Generalitat: "Des del Govern s'està a punt de regular el mercat del lloguer. Això és històric".

Finalment, sobre el turisme, el candidat independentista ha proposat definir un recàrrec per a Barcelona, per sobre de la taxa turística i actuar sobre els pisos turístics, "fins i tot tenir dret a retracte davant la compra d'edificis sencers", ha sentenciat.

Abans d'acabar l'entrevista, el dirigent d'ERC ha volgut deixar clar que en els seus plans no hi ha cabuda per un pacte amb el PSC: "no podria pactar amb el socialisme català perquè cada cop s'assembla més al socialisme espanyol".