La Junta Electoral Central ha decidit en la seva reunió d'urgència d'aquest dimarts excloure també del debat de TV3 al candidat de JxCat-Lliures per Europa en les eleccions europees Toni Comín.

Fonts de la Junta han informat d'aquesta decisió, que se suma a l'adoptada anteriorment pel president de l'organisme, Segundo Menéndez, contra la participació en el mateix debat del candidat d'Ara Repúbliques Oriol Junqueras.

 

La raó que esgrimeix la Junta Electoral, i així ho transmetrà a les parts, és que la presència de Comín no garanteix el principi d'igualtat entre els intervinents, ja que les aparicions del candidat de JxCat, en fer-se per videconferencia des de Brussel·les, no permet assegurar que no tingui ajuda d'assessors o terceres persones, qüestió prohibida per als candidats que siguin al plató.

L'exclusió de Junqueras obeeix tal com constava en la resolució del president de la Junta, a la incompatibilitat de la seva intervenció en el debat amb el règim de funcionament i amb els horaris del centre penitenciari. Institucions Penitenciàries ho havia advertit prèviament mitjançant un informe.