El candidat a l'alcaldia de Barcelona per ERC, Ernest Maragall, ha defensat que Quim Forn -qui aquest dimecres ha fet el pas d'anunciar que serà el cap de llista per JxCat- hauria de poder fer campanya als carrers i debatre sobre la ciutat en llibertat, malgrat la seva situació de presó preventiva des de fa més de 14 mesos. De no ser possible, però, Maragall s'ha mostrat disposat a portar la campanya a la presó. 

"Si no fos possible per la repressió, farem el possible per portar la campanya a on està ell, a la presó", ha assegurat en declaracions als periodistes als passadissos del Parlament, sense donar-ne, però, més detalls. 

Maragall ha defensat també que la candidatura dels republicans i de l'espai PDeCAT-Crida han de fer una campanya per separat i defensar els seus espais i els seus models de ciutat, però ha apostat per la unitat sobiranista postelectoral en termes de "llibertat i democràcia". 

Forn i Maragall es van reunir aquest dimarts a Lledoners, on ja van parlar de la unitat sobiranista després de les eleccions del maig.