"Em presento perquè hi tinc dret". A les portes de ser traslladat a Madrid per començar el judici, Joaquim Forn ha fet el pas. I un els arguments de força que esgrimeix a la carta amb què a primera hora d'aquest matí ha fet pública la seva candidatura és que "tinc Barcelona al cap i al cor, la conec i l'he trepitjada de dalt a baix"

A través d'un escrit de dues pàgines "rumiades durant molt de temps a la cel·la" de Lledoners, on justament ahir va reunir-se amb el seu rival electoral, Ernest Maragall, l'exconseller reivindica la seva experiència a l'Ajuntament, on va entrar com a regidor ja fa vint anys. Forn explica que vol "ser el motor de canvi" de la deriva que la ciutat ha emprès els darrers quatre anys de govern de Colau per "donar continuïtat al projecte de Trias", amb qui va ser primer tinent d'alcalde durant els únics quatre anys que els convergents han manat a la capital catalana. Ara, i després de setmanes de reunions de treball a la presó amb representants de tot l'amalgama JxCAT-Crida-PDeCAT, encapçalarà un projecte més ampli, integrador i de consens. 

 

Forn aposta pel pragmatisme i deixa clar que "sé distingir entre teoria i pràctica, entre discursos i realitat". I defuig els extrems perquè "Barcelona no és amiga de sectarismes de cap classe".  

Al llarg dels pròxims dies i setmanes, diu, anirà acabant de definir els noms de la candidatura, per la qual ja avança que compta amb la guanyadora de les primàries per Barcelona del PDeCAT, Neus Munté. Segons expliquen fonts properes a l'encara consellera Elsa Artadi, l'anunci oficial sobre si serà ella qui faci tiquet amb Forn com a número dos, no arribarà de moment aquesta setmana.També queda per tancar si Ferran Mascarell s'acaba integran a la llista.  

Reivindica la seva innocència

Fa més de 14 mesos que l'exconseller està en presó preventiva. I també aquesta és una de les raons que l'han empès a presentar-se, "perquè no fer-ho, i donar per fet que se m’arrabassaran els meus drets polítics, juntament amb la llibertat, seria acceptar i donar per bones les raons dels que han construït artificiosament la narrativa que em manté preventivament a la presó". Forn aprofita per defensar una vegada més la seva innocència i reconeix que "estar tancat no és cap avantatge" a l'hora de fer campanya, però "seria deshonest amb mi mateix i amb la meva ciutat si acceptés que això és suficient per esberlar" la candidatura.