Contundència del candidat d'ERC a Barcelona, Ernest Maragall, amb l'alcaldessa i candidata dels comuns, Ada Colau. A dos dies perquè es faci finalment el cara a cara entre els dos candidats que van per davant en les enquestes, Maragall ha elevat el to contra la seva contrincant i li ha exigit que "deixi de jugar amb Barcelona". En aquest sentit, li ha preguntat si "pensa posar fi al festeig" amb Collboni, i li ha exigit que es comprometi amb els presos i que la ciutat no sigui moneda de canvi amb els socialistes a l'Estat. 

En un acte a la presó Model de Barcelona, el candidat dels republicans ha acusat Colau de no comprometre's amb la llibertat dels presos i el referèndum d'autodeterminació i li ha preguntat si pensa condicionar-ho en els pactes de govern. "Senyora Colau, pensa posar fi al festeig que esta fent visible entre En Comú Podem i el PSC a l’ajuntament? Pensa seguir jugant impúdicament?", li ha preguntat. 

WhatsApp Image 2019 05 22 at 20.50.41

Per tot això, ha volgut llençar un missatge contundent: "Barcelona no jugarà a l'equidistància, no acceptarà ser una peça de canvi entre Podemos i el socialisme. No deixarà de ser subjecte. No jugui amb Barcelona, senyora Colau". Els dos candidats, que en les últimes hores han fet un intercanvi de retrets, es veuran les cares el proper divendres en el cara a cara que marcarà clarament el final de la campanya. 

Per altra banda, Maragall, després d'haver obert la porta a buscar un pacte per ser alcalde si no fos la llista més votada, ha volgut deixar clar que està determinat a guanyar i a "quedar primer". "Tenim la victòria a l'abast. Jo no vinc a pactar, ni tampoc a especular amb els resultats, vinc a guanyar i a queda primer", ha assegurat, deixant clar que les eleccions són: "o Colau o Maragall". "L’única forma de guanyar és tenir més vots i queda primers, si cal un vot més que Colau", ha afegit.

ERC ha dut a terme aquest dimecres a la tarda un acte a la presó Model de Barcelona, on ha volgut recordar la tasca de l'exconseller Carles Mundó amb el tancament del centre penitenciari duran el tram final del seu mandat. De fet, Mundó també ha participat a l'acte amb un vídeo, ja que aquest dimecres està a Madrid essent jutjat pel Tribunal Suprem pel referèndum de l'1 d'octubre. A més de Mundó, també han intervingut a l'acte el conseller Chakir el Homrani, la portaveu d'ERC, Marta Vilalta, i les diputades Jenn Díaz i Eva Baró, que a més va a la llista per Barcelona. A més del número tres, Miquel Puig.