El candidat d'ERC a Barcelona, Ernest Maragall, ha evitat tancar la porta aquest dimecres a intentar arribar a un pacte per mirar de ser alcalde, encara que no fos la llista més votada. Quan ha estat preguntat per aquesta qüestió, Maragall ha recordat que la majoria és als 21 regidors i que s'hi pot arribar a través de l'"entesa" i "la suma", i ha posat com a exemple el cas de Montcada i Reixac, on el guanyador de les eleccions és a l'oposició.

Tot i això ha recordat que en cas que no hi hagi acord la llei estableix que accedeixi a l'alcaldia la llista més votada, i ha volgut deixar clar que "no estarem buscant artificis per capgirar resultats" i que el seu objectiu és quedar en primera posició. 

L'alcaldable republicà s'ha expressat així en un acte electoral a la Nau Bostik, al barri de la Sagrera, acompanyat de candidats a les eleccions municipal de Badalona, Santa Coloma i Sant Adrià, on han presentat el Compromís Besos.

WhatsApp Image 2019 05 22 at 13.10.35

Proposta de reunió amb Puigdemont

Hores abans Maragall havia participat en l'esmorzar Primera Plana d'El Periódico, on ha proposat a la número dos de JxCat, Elsa Artadi, que la setmana després que ell hagi pres possessió com a alcalde de Barcelona i ella com a regidora, vagin plegats a Waterloo (Bèlgica) a reunir-se amb l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont. "Per parlar amb ell de futur i del que convingui", ha detallat.

El candidat republicà ha respost dos dies després a les crítiques d'Artadi que l'acusava d'aïllar Puigdemont a Brussel·les. De fet, Maragall ha sostingut que mentre va ser conseller d'Acció Exterior Puigdemont va accedir a la delegació del Govern a Brussel·les en quatre ocasions. També ha lamentat que l'expresident de la Generalitat cancel·lés una trobada amb ell ja programada "dos dies abans".

Després que aquest dimarts al debat de TV3 Artadi evidenciés una treva electoral amb ell, Maragall ha celebrat des de la Sagrera el canvi d'estratègia de JxCat i ha assegurat que "potser té a veure amb el fet que l’estratègia de la confrontació no tenia els fruits". El candidat republicà també ha allargat la mà a aquest partit per respondre conjuntament des de la ciutat a una possible sentència condemnatòria per l'1-O.