"Jo no vinc a pactar amb la senyora Colau, vinc a substituir-la". Amb aquesta contundència s'ha expressat el candidat a l'alcaldia de Barcelona per ERCErnest Maragall, en ser preguntat per possibles pactes electorals després de les eleccions municipals del 26-M, on també ha qualificat Colau de "passat".

En declaracions a la premsa aquest dissabte a la tarda, Maragall ha volgut respondre a les crítiques que en les últimes hores li han arribat dels seus rivals polítics per la seva edat i pels anys que fa que es dedica a la política. En aquest sentit, ha defensat que qui "desqualifica en el terreny personal" és que li manquen "arguments i projecte" i ha defensat que té "l'energia suficient per ser alcalde". 

Així ha contestat a l'alcaldessa Ada Colau, que li ha retret que porti quaranta anys en política, i a Elsa Artadi, que aquest divendres va posar de relleu que quan Maragall va entrar a l'ajuntament de Barcelona, ella encara no havia nascut

A més, el candidat dels republicans ha assegurat que Colau és el "passat" i, en aquest sentit, ha defensat que Barcelona el 26-M només té dues opcions: "el passat que el representa Colau i el futur que el representa aquesta candidatura". Pel que fa als pactes, Maragall ha assegurat: "jo no vinc a pactar amb la senyora Colau, jo vinc a substituir-la i a liderar l'Ajuntament de Barcelona".

Per altra banda, també ha contestat a la proposta del candidat del PP, Josep Bou, que ha proposat fer desfilades de l'exèrcit per la capital catalana i altres punts del territori. "Això no és mirar enrere sinó mirar 80 anys enrere. Demanar l’exèrcit a Catalunya és demanar tornar als anys 40", ha defensat, afegint que és difícil trobar una proposta "més allunyada del que vol Barcelona".

L'alcaldable ha fet aquestes declaracions abans de participar en un acte electoral organitzat pel Jovent Republicà a la plaça del Sol del barri de Gràcia. Davant un públic majoritàriament jove que estava passant allà la tarda, bevent cervesa i gaudint el bon temps que fa aquest dissabte a la ciutat, Maragall s'ha compromès amb el jovent a donar-los veu a l'ajuntament. 

Allà, el candidat també ha fet una crida a la joventut a impulsar la república, respectar la ciutat i a tenir present la història, encarnada per la gent gran, a l'hora de treballar per la construcció de la república. "Gràcia és sinònim de llibertat, és una font inesgotable de rebel·lió, joventut i inconformisme", ha subratllat. El republicà ha explicat als joves els eixos del projecte que defensarà a l'Ajuntament, al voltant de l'educació, el treball i l'habitatge. "Necessitem una ciutat que guanyi la lluita contra les desigualtats que està afrontant ara mateix. Però no ens podem esperar", ha sostingut.

Al matí, Maragall havia participat en un acte al parc Joan Miró on ha fet uns tocs de pilota i ha presentat diverses propostes sobre immigració i un pla contra l'odi davant l'amenaça de l'extrema dreta.