L'alcaldable d'ERC, Ernest Maragall, veu "fantàstic" que l'alcaldessa i candidata dels comuns, Ada Colau, accepti ara fer un cara a cara amb ell. Tot i que li retreu que ho faci via Twitter i que ho proposi ara, quan tan sols queden quatre dies de campanya, Maragall l'emplaça a buscar un forat a l'agenda. El candidat republicà, que fa més d'un mes que li va proposar fer el debat, ha defensat en un acte a Gràcia que si Colau accepta ara, és perquè sap que ell va primer a les enquestes i vol intentar "recuperar terreny". 

Maragall s'ha mostrat convençut que els republicans guanyaran les eleccions a Barcelona i ha insistit que és una "oportunitat històrica" perquè hi hagi un alcalde independentista a la ciutat. També ha carregat contra els gestos dels socialistes i ha avisat que "no són càrrecs el que volem, sinó diàleg i respecte". "Prou d’alliçonar-nos amb quatre gestos més o menys simbòlics", ha insistit, en un míting a la plaça de la Revolució. 

Maragall Gràcia eleccions municipals

Alamany diu que Colau és el "vot útil no independentista"

Per altra banda, la número dos d'ERC a Barcelona, Elisenda Alamany, ha acusat Colau de ser "el vot útil no independentista" i també ha demanat votar la seva candidatura per fer possible que "Barcelona tingui un alcalde independentista". En aquest sentit, ha defensat que el proper 26-M els ciutadans hauran d'escollir entre "un govern equidistant o Maragall, que dona la cara i es posa al capdavant d'un país que vol ser república".

El míting també ha estat impregnat pel fet que aquest dilluns els presos polítics electes hagin pogut recollir l'acta del Congrés i del Senat. S'hi ha referit amb contundència el número tres dels republicans al Parlament Europeu, Jordi Solé, que ha assegurat que "la repressió espanyola s'ha estavellat contra un somriure", el d'Oriol Junqueras. En aquest sentit, ha afirmat que la imatge ha estat possible gràcies als vots del 28-A i ha demanat repetir la victòria el proper 26-M. "Ens han regalat unes hores de semillibertat", ha afegit.

A l'acte també hi ha assistit el president del Parlament, Roger Torrent, que ha presentat el 26-M també com l'"oportunitat històrica" per aconseguir que un pres polític, Oriol Junqueras, arribi al Parlament Europeu. Tot i això, el moment més destacat de la seva intervenció no ha estat aquest, sinó quan per error s'ha referit a Ernest Maragall amb el nom de Pasqual, en referència a l'exalcalde barceloní i germà del candidat Pasqual Maragall.