El conseller d'Acció Exterior, Ernest Maragall, i el seu homònim espanyol, Josep Borrell, es reuniran dilluns vinent a Madrid.

Entre els temes que el Govern plantejarà, segons expliquen fonts de l'executiu a la SER, figura la reobertura de les delegacions catalanes a l'estranger o l'ús del català en institucions europees.

Després de la reunió entre el president, Quim Torra, i el president espanyol, Pedro Sánchez, que va donar inici al desglaç entre administracions ja es va acordar que els responsables de les diferents carteres s'anirien veient per anar aprofundint en aquesta nova etapa de diàleg.

Borrell ha estat una de les veus més crítiques contra l'independentisme (també ara des de dins del govern espanyol), mentre que Maragall és un exdirigent dels socialistes catalans que va trencar el carnet del PSC i que ara milita a ERC.

La última del ministre va arribar diumenge passat quan va fer una crida des de Barcelona a no reconèixer "cap superioritat moral" en l'independentisme, i va advertir que "el dret internacional no preveu el dret a l'autodeterminació, a menys que es tracti d'una situació colonial". Ho va dir en la clausura d'unes jornades sobre "La democràcia constitucional al segle XXI" organitzades per Societat Civil Catalana.

Qui també es va reunir fa 10 dies són la vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, amb el vicepresident català, Pere Aragonès.