L'Oficina dels Drets Civils i Polítics del Govern, que promou i divulga la defensa dels drets civils i polítics dels ciutadans de Catalunya, ha elaborat un mapa interactiu que recull tots els casos de "repressió" que es van produir abans, durant i després de l'1-O.

En un comunicat aquest dimecres, l'oficina ha explicat que això respon a una moció que va aprovar el Parlament i que demanava d'elaborar aquesta cartografia, i ha destacat que recull les imatges i vídeos per ubicar en el temps i en l'espai la repressió de l'1-O. Es tracta d'un mapa amb 490 punts, en català, castellà i anglès, que s'aniran actualitzant. 

L'Oficina ha classificat cada un d'aquests fets dins dels àmbits en els quals considera que es van afectar drets: vida i integritat física i moral, llibertat d'expressió, manifestació, participació política i procés just. 

En la pàgina web on es pot veure el mapa també hi ha un document amb les xifres de ferits: 1.083 van ser ateses entre l'1 i el 4 d'octubre, un 68% van ser homes i un 32% dones d'entre 40 i 65 anys majoritàriament. També apareixen els 78 alcaldes que van ser investigats per l'1-O.

Així mateix, detalla l'impacte de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució, per exemple, que va suposar l'exili de set persones, 13 d'empresonades, 12 detingudes, 259 de cessades, 24 organismes suprimits o dissolts, quatre d'intervinguts i 108 iniciatives que van decaure del seu tràmit.