Nova polèmica per a l'exalcaldessa de Madrid Manuela Carmena. En una entrevista feta per Colpisa i publicada pel Diario de Navarra, Carmena ha assegurat que "tinc amics de Vox que són una gent magnífica". Ho ha dit preguntada per si "té por" que algun dels seus nets es faci de Vox. "No m'importaria gens. Tinc amics de Vox que són una gent magnífica, al marge de la seva ideologia", ha dit.

Per altra banda, Carmena ha criticat la gestió de la pandèmia de la Covid-19 que s'està fent a Madrid i ha criticat la classe política de no estar a l'altura. "Crec que la classe política no està a l'altura. La gent va tenir una actitud molt responsable els primers mesos, però quan va començar a veure la batussa entre uns i d'altres es va sentir molt allunyada i va començar a deixar de respectar les normes. Aquesta agressivitat tan terrible, l'afany de treure rèdits electorals immediats fins i tot a costa de confondre i desorientar els ciutadans és molt greu i la gent l'ha viscut malament", ha comentat.

Sobre el discurs que va fer el líder del PP, Pablo Casado, contra l'extrema dreta de Vox durant la moció de censura al president espanyol, Pedro Sánchez, Carmena ha reconegut que "en això va estar bé". Tanmateix, ha lamentat que el PP segueixi tenint a Vox com a aliat Madrid.

L'exalcaldessa de Madrid també ha acusat "molts" polítics de mentir. "Mentir és la gran malaltia de la política", ha dit i ha afegit: "En política la mentida resulta molt atractiva, perquè es poden aconseguir rèdits electorals immediats. Tanmateix, a llarg termini es vulnera el contracte de representació democràtica".

Carmena va guanyar les darreres eleccions municipals a Madrid el 26 de maig de 2019, però no va poder renovar el seu mandat a l'alcaldia a causa de la triple aliança entre PP, Cs i Vox. Más Madrid és la primera força de la capital espanyola amb 19 regidors d'un total de 57.

Polèmica a Catalunya

Carmena ja va protagonitzar una polèmica en una visita a Catalunya el novembre del 2019, quan va qualificar l'1-O de "referèndum il·legal" i va assegurar que "una part d'un país no es pot separar de l'altra" perquè "caldria abans modificar la Constitució".

Un parell de mesos abans, la jutgessa ja havia encès els ànims de bona part de l'independentisme vinculant l'expansió de VOX amb el procés, durant una acte al costat de Colau en el qual també va deixar clar que no considera que els líders independentistes siguin presos polítics.