Manuel Valls ha fet el pas per poder concórrer a les eleccions al Parlament. Barcelona pel Canvi, la formació de Valls que ara té representació a l'Ajuntament de Barcelona, ha registrat els seus nous estatuts al Ministeri de l'Interior de cara a poder concórrer al comicis catalans.

La formació va fer arribar tota la documentació el divendres passat i ara el ministeri de l'Interior té vint dies per a inscriure les noves actes, segons ha confirmat a Efe la secretària general, Eva Parera. Encara que van concórrer a les passades municipals com Barcelona pel Canvi, encara no està decidida la marca electoral amb la que es presentarien als comicis autonòmics.

Parera ha explicat que l'"ideal" per al nou espai seria que "tots els constitucionalistes anessin junts" i es presentés una candidatura al costat de PP, PSOE i Ciutadans per fer front comú a l'independentisme. En aquest sentit, ha lamentat el "terrible" paper del PSC en les negociacions per formar govern a Espanya, un executiu a què ha pronosticat poc recorregut per considerar que estarà a costa d'ERC.

Els objectius de Valls

"L'objectiu primer" de Valls en la política catalana és tornar a ser una peça clau per evitar un executiu independentista a la Generalitat, jugada que ja va aconseguir a l'Ajuntament quan va cedir als seus regidors per evitar que l'alcalde fos Ernest Maragall (ERC) .

La prioritat per ara de la formació és reunir els avals i signatures necessàries, més de 6.000, per a poder presentar-se a les pròximes eleccions catalanes. A Barcelona han començat a organitzar als simpatitzants de la formació per districtes, però també treballen en l'aparell territorial de la resta de províncies catalanes.

Així mateix estan teixint aliances i contactes tant a nivell internacional -principalment europeu- com espanyol, donant suport a la plataforma "L'Espanya que reuneix", recentment presentada i impulsada pels exdirigents socialistes Nicolás Redondo i Joaquín Leguina.