Manuel Valls prepara el salt a la política espanyola, de la mà de fundadors de Ciutadans i crítics del PSOE. L’exprimer ministre francès i regidor a l’Ajuntament de Barcelona ha creat una plataforma constitucionalista d’àmbit estatal, que es presentarà a Madrid el 30 d’octubre, segons informa Vozpópuli.

Acompanyen Valls en aquesta iniciativa personalitats del socialisme basc com Nicolás Redondo Terreros i els germans José María i Rubén Múgica, als quals se sumen fundadors de Ciutadans com ara Francesc de Carreras, Arcadi Espada i Fèlix Ovejero, i crítics que van deixar el partit com Toni Roldán. També acompanya a Valls l’escriptor Andrés Trapiello, que va ser candidat d’UPyD. 

La plataforma, el nom de la qual encara està per decidir, es presentarà, segons informa el digital, el 30 d’octubre a la Fundació Diario Madrid. A l’acte es farà públic el manifest fundacional del moviment.

Defensar la unitat d'Espanya

Els promotors d’aquesta iniciativa pretenen presentar primer una candidatura de centreesquerra a les pròximes eleccions a la Generalitat i després preparar el salt a la política espanyola amb un partit inspirat en els valors del constitucionalisme, la laïcitat i l’esquerra cívica que defensi la unitat d’Espanya.

Valls es va presentar com a candidat a les eleccions a l'Ajuntament de Barcelona encapçalant la llista de Ciutadans, però la formació taronja va trencar amb l'exprimer ministre francès quan va permetre l'elecció d'Ada Colau com a alcaldessa de la ciutat.