La televisió francesa ha preguntat al regidor de Barcelona Manuel Valls si algun dia pot ser ministre del govern espanyol. Però Valls ho ha descartat, i no pas perquè no tingui possibilitats polítiques, sinó perquè és "profundament francès". La periodista que l'entrevistava ha posat cara de sorpresa perquè Valls no va seguir aquest criteri per entrar en política catalana.

"Jo soc profundament francès, profundament patriota. Tinc diferents cultures, la francesa i l'espanyola, però he estat primer ministre. I quan s'ha representat França, que és un gran país, una gran potència, jo crec que no és possible representar els interessos d'un altre país", ha indicat.

Valls considera compatible això amb "tenir un projecte per a Barcelona", i ha tret pit perquè va aconseguir que la capital catalana "no fos dirigida pels independentistes", en donar suport a Ada Colau. 

El regidor de Barcelona pel Canvi va protagonitzar al mes d'agost una gran polèmica, perquè va ser el gran absent del ple de Barcelona en què es va aprovar una moció per retirar la medalla d'or de la ciutat a Joan Carles I després de la seva fugida als Emirats Àrabs. El vot favorable de les forces independentistes (amb 15 regidors) i la polèmica abstenció del partit d'Ada Colau (amb 10 regidors) van fer que la proposta tirés endavant, ja que als unionistes els faltaven 2 regidors de la formació de l'ex-primer ministre francès, que no hi van assistir. Així doncs, de les 16 cadires que tenen les forces promonàrquiques al consistori, només 14 van votar.

La no assistència de Manuel Valls i la seva regidora Eva Parera va aixecar polseguera entre els unionistes, i Ciutadans va carregar amb duresa contra ells. Ara, s'ha sabut que aquell dia l'exprimer ministre francès estava a França, on va assistir a un acte.

Tot i que el seu compromís fora de Catalunya era a dos quarts de cinc de la tarda i el ple es va celebrar a primera hora del matí, Valls no hi va anar. Un fet que se segueix amb la tendència del regidor de no assistir gairebé mai a l'Ajuntament de Barcelona.

Ja abans de la pandèmia, qui assistia a la majoria de les comissions del consistori era la seva companya de partit, Eva Parera, i, per si no fos poc, quan es va decretar l'estat d'alarma per la pandèmia, Valls va ser enxampat fora de la ciutat, a Menorca.