La mala relació entre Ciutadans i el partit de Manuel Valls ha degenerat avui en un ball de bastons, després que els 2 regidors de la formació de l'exprimer ministre francès a Barcelona no han estat presents avui en la votació de la resolució contra la monarquia.

L'absència de Manuel Valls i Eva Parera ha permès l'aprovació de la resolució. Arran d'això, la presidenta de Cs a l'Ajuntament de Barcelona, Luz Guilarte, no ha dubtat a carregar contra la formació de Valls, i l'ha acusada d'"avalar" l'independentisme.

"Per un cop que podien haver estat veritablement útils a l'Ajuntament de Barcelona, i fer pinya amb el constitucionalisme davant el populisme i el separatisme, amb la seva absència els avalen i abdiquen del seu compromís, responsabilitats i deure", ha indicat Luz Guilarte.

Eva Parera no ha trigat a replicar-la reivindicant que van ser ells els qui van impedir un alcalde independentista i van facilitar l'alcadia a Ada Colau, i ha retret a Cs que llavors no es va moure. 

"Útils és impedir un alcalde independentista i no posar-se de perfil i trencar amb aquell qui us va donar els vostres escons. Útils és fer política amb propostes, no viure a costa del conflicte permanent. Ser útil avui era no voler treure rèdit d'una vergonya democràtica", ha indicat Eva Parera.

"Lamento profundament que companys de coalició i programa electoral equivoquin l'adversari. La política de crispació permanent contra tot i contra tots no és la que necessiten els ciutadans", ha afegit.

El ple extraordinari de l’Ajuntament de Barcelona sobre la monarquia, celebrat aquest dijous, ha aprovat la proposta presentada pels grups municipals d’ERC i JxCat de retirar la Medalla d’Or i altres títols honorífics i reconeixements personals atorgats pel consistori a Joan Carles I. També ha reprovat el govern espanyol per haver facilitat la fugida del rei emèrit.

La proposta ha tirat endavant amb els vots a favor d’ERC i JxCAT (15), els vots en contra de PSC, Cs i PP (14) i l’abstenció de Barcelona en Comú (10). La proposta ha estat aprovada per 1 sol vot de diferència.