L'ex primer ministre francès, Manuel Valls, aposta per una candidatura unitària unionista de cara a les eleccions municipals de 2019. Així ho ha explicat en una entrevista avançada a El Suplement de Catalunya Ràdio, en què ha assegurat que li interessa una "plataforma que no sigui d'un sol partit" i que per això està tenint converses amb PSC i PP, a més de Ciutadans.

El gir de Valls seria un moviment estratègic davant l'intent del filòsof Jordi Graupera d'aglutinar en una llista comuna l'independentisme tot a través d'un procés de primàries —una aposta que encara no ha rebut el suport explícit de les formacions independentistes—. L'exprimer ministre francès s'adaptaria a la creixent polarització de la vida política, amb un sol candidat unionista front a la proposta d'un independentista.

En aquest sentit, Valls ha assenyalat que no ha "sortit d'un partit francès per entrar en un altre partit", una afirmació que va just contra l'oferta de Ciutadans, que li va proposar liderar la seva candidatura. "Ara bé, que hi hagi una plataforma que no sigui d'un sol partit m'interessa", ha sentenciat tot postul·lant-se per liderar la plataforma. L'exprimer ministre francès ha conclòs que ser l'alcalde de Barcelona és una "idea molt bonica". No obstant això, ha assegurat que encara s'ho està pensant.

El coneixement de Valls de Barcelona

Valls ha insistit que coneix "molt bé" la capital catalana. Ho ha fet molt convençut just abans que el presentador d'El Suplement, Ricard Ustrell, li hagi preguntat sobre qüestions específiques de Barcelona com el número de barris de Barcelona o el barri amb menys renda de la capital catalana, qüestions a les que Valls no ha volgut respondre.

"Per què em fa entrar en aquest debat? Això no és una entrevista de candidatura", s'ha preguntat Valls, que ha assegurat que no dirà "mentides" a la gent: "No he viscut sempre a Barcelona ni conec tots els carrers", ha exposat sobre la capital catalana, de què ha destacat el fet que sigui de les "poques grans ciutats" reconegudes internacionalment, "com Roma o París".