Si fa un parell de setmanes ho cridava en plena gala dels Premis Nadal, avui Manuel Valls desenvolupa aquell "pesats!" que va deixar anar en públic. Ho fa en una carta que adreça a tots els barcelonins, a la qual ell mateix ha posat veu i en què demana ajuda per "salvar Barcelona".  

A l'escrit, dibuixa un escenari apocalíptic de "coaccions, brots d'odi i violència contra la policia" fruit del "projecte separatista que representen Ernest Maragall i Joaquim Forn". I acusa l'alcaldessa Ada Colau de ser-ne còmplice pel seu "silenci eloqüent". 

Davant del risc que a parer seu suposen situacions de "descontrol i desordre com les del 21-D, que no s'havien viscut en els últims quaranta anys", Valls manifesta que "ja n'hi ha prou". I fa "una crida a tots els barcelonins a una rebel·lió cívica" per "expressar amb llibertat la seva indignació davant la pressió persistent que s'exerceix des d'institucions públiques i organitzacions activistes per imposar un pensament únic".

Aquesta és la segona missiva que l'ex-primer ministre francès adreça als ciutadans de Barcelona. La primera la va fer pública a primers de desembre. Hi denunciava la inseguretat que pateix la capital catalana. Aleshores, la va llegir al carrer, en ple Raval, i li van boicotejar l'acte. Avui, la presentació s'ha fet a cobert, al Centre Cultural Albareda del Poble Sec. De fet, des de fa un parell de setmanes, Valls ha reforçat la seva seguretat i té un servei de quatre escortes de la Generalitat.