El nou president del Senat, Manuel Cruz, ha assenyalat que en aquest moment la possibilitat d'aplicar de nou l'article 155 de la Constitució a Catalunya "no és a prop, perquè no s'han produït els supòsits per aplicar-lo". En la seva primera entrevista després del seu nomenament d'ahir, concedida a El Confidencial, Cruz ha afirmat que des que va decaure el primer 155, només hi ha hagut "molt soroll per res". "No pots aplicar el 155 perquè el president de la Generalitat gesticuli i li agradi el model eslovè", ha afegit.

En aquest sentit, Cruz s'ha preguntat "quins són els comportaments que ha tingut la Generalitat perquè se li digui que els corregeixi perquè si no s'aplicarà el 155", ja que ell no sap "quins són". Això sí, ha assenyalat que en cas que "es donessin les circumstàncies i calgués aplicar-lo, és un article de la Constitució i ja està".

Així mateix, Cruz ha assegurat que la seva presidència no tenen cap caràcter de provisionalitat, davant de la possibilitat que Miquel Iceta pugui arribar a ser designat senador pel Parlament de Catalunya: "Mai no va estar aquesta opció d'interinitat a sobre de la taula" i ha assegurat que la seva intenció al capdavant de la Cambra Alta és "intentar sacsejar el Senat perquè avanci en direcció a una Cambra de representació territorial inspirada o amarada d'un esperit federal".