Un grup de manifestants ha agredit diversos diputats del PSOE aquest dijous al matí llançant-los ous quan sortien d'un bar en el qual estaven esmorzant. El local es trobava a prop del Congrés dels Diputats, i quan els representants socialistes sortien per dirigir-se cap a la cambra baixa han rebut l'impacte dels ous d'un grup de persones que protestaven contra la investidura de Pedro Sánchez i els seus acords amb els partits independentistes. Entre ells, s'hi trobava el diputat del PSOE Herminio Sancho —que va cobrar notorietat quan va equivocar-se en votar la fallida investidura del líder del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo—, el qual ha rebut l'impacte al cap. Els altres diputats eren María Luisa García Gurruchaga, Daniel Senderos i Vicent Sarrià. La policia espanyola ha hagut d'intervenir i acompanyar els polítics fins a l'hemicicle per evitar més agressions.

Segons ha explicat el PSOE, els quatre representants es trobaven esmorzant en un bar cap a les 7.30 hores, quan un grup de persones que ha anat augmentant en xifra a mesura que passava el temps s'ha posat a fer-los fotos i a "assetjar-los" des de l'exterior. Els manifestants han anat incrementant el seu rebuig fins a insultar-los, i davant d'aquesta situació els diputats han optat per avisar la policia, que els ha escortat fins al Congrés. "Tot això entre crits, insults, amenaces i llançament d'ous, un dels quals ha impactat contra el cap del diputat Sancho", han informat les mateixes fonts socialistes. Els agressors han estat identificats, i el PSOE interposarà una denúncia contra els fets.

Poca presència de manifestants

Aquest matí, l'exterior del Congrés dels Diputats s'ha tornat a veure completament blindat per la policia espanyola per tal de contenir les possibles manifestacions que darrerament han sacsejat la ciutat de Madrid contra la investidura de Pedro Sánchez i el seu acord de l'amnistia amb els partits independentistes. Però, més enllà d'aquestes escenes contra els quatre diputats socialistes, la jornada d'aquest dijous s'ha despertat amb força tranquil·litat i sense altres incidents notables.

Dimecres, la protesta ultra també va ser descafeïnada, amb només alguns centenars de manifestants a l'exterior del Congrés. Això sí, la poca gentada va fer-se notar, amb insults contra Sánchez i Carles Puigdemont enmig d'una mar de banderes espanyoles, algunes franquistes i carlistes. L'oposició contra els socialistes també va arribar de la mà de l'organització ultra Hazte Oír, amb autobusos i furgonetes que acusaven Sánchez de traïdor per pactar amb Puigdemont, i que comparaven el líder socialista amb Adolf Hitler.