La primera jornada de la investidura de Pedro Sánchez al Congrés s'ha desenvolupat amb normalitat, dins i fora del Congrés, i sense incidents als carrers que envolten les Corts, tot i això, els manifestants han tornat a omplir el carrer Ferraz, on hi ha la seu del PSOE, per mostrar el seu rebuig als pactes amb les forces independentistes i l'amnistia. Durant les protestes, majoritàriament pacífiques, també s'han viscut alguns moments de tensió. Un d'aquests moments més tensos s'han produït quan alguns manifestants que ocupaven les primeres files de la protesta han cremat dues estelades i les han deixat calcinar davant la tanca que la policia ha muntat per tallar el pas en direcció a la seu socialista.

🔴 Manifestació a Madrid avui, DIRECTE | Última hora de les protestes a Ferraz contra la investidura de Sánchez
 

Els manifestants de les primeres files, principalment encaputxats, han tornat a propiciar càntics en contra de Puigdemont i de Pedro Sánchez i han cremat les dues estelades al crit de "per Espanya". Tot seguit, des de la multitud han tirat diversos petards a la policia, ampolles d'aigua plenes, llaunes de cervesa i altres objectes malgrat les crides a la calma dels agents policials. La primera línia de la manifestació s'ha omplert amb un grup de joves vestits de negre i amb la cara tapada que han començat a moure les tanques de seguretat, alertant a la policia, que s'ha protegit els cascs i han retrocedit amb els escuts. Els mateixos manifestants han col·locat en primera línia una nina inflable de plàstic amb el logo del PSOE i han cridat "aquesta és Irene Montero". Aquestes nines sexuals inflables ja van aparèixer en la protesta d'aquest dimarts, i els manifestants les van equiparar a les ministres del PSOE.

Abascal i els diputats de Vox abandonen el Congrés i munten un xou a la manifestació ultra

"Marxem juntament amb el poble espanyol", ha anunciat el líder de Vox, Santiago Abascal, al final de la seva intervenció al debat d'investidura de Pedro Sánchez aquest dimecres a la tarda. A continuació, acompanyat de la resta de diputats del partit, ha abandonat el Congrés dels Diputats per dirigir-se a la manifestació ultra. Envoltats de càmeres, els representants de Vox han protagonitzat un xou mediàtic, caminant en formació per la plaça de les Corts fins al lloc de la concentració, a la plaça Neptuno. Allà, els manifestants han rebut Abascal amb gran excitació, lloant-lo entre crits de "presidente" i "orgullo nacional", a banda del clàssic "Viva España".  Més tard, el grup de diputats de Vox liderats per Abascal s'ha dirigit a Ferraz, on hi havia prop de dos milers de persones concentrades clamant contra Pedro Sánchez, l'amnistia i els pactes del PSOE per fer viable la investidura.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!