Els ultres han omplert la manifestació de Ferraz de nines sexuals, sota els crits d'"Aquestes són les ministres del PSOE" i "No és una seu, és un puticlub". Es tracta d'una nova mostra de masclisme davant la seu socialista, abans de la investidura de Pedro Sánchez —que tindrà lloc a partir d'aquest dimecres—. Tanmateix, la dotzena nit de protestes a Madrid no ha estat capaç d'oferir gaire més i s'ha notat el desgast dels últims dies: uns pocs centenars de persones han tornat a protestar contra l'amnistia i els pactes amb els independentistes catalans.

Segons dades oficials de la delegació del govern espanyol a Madrid, unes 1.300 persones s'han ajuntat a Ferraz aquest dimarts. És una xifra molt similar a la d'aquest dilluns, quan 1.200 persones es van tornar a manifestar a Madrid, sense incidents. Això sí, en aquesta ocasió sí que hi ha hagut incidents: els agents de la policia espanyola s'han vist obligats a posar-se els cascos després que uns manifestants de la primera fila llancessin objectes de vidre contra el cordó policial i la premsa. Tanmateix, és veritat que els policies han estat la majoria del temps lluny del cordó i sense el casc posat.

El Capità Amèrica de Ferraz, policia infiltrat?

Si el més ressenyable d'aquest dilluns va ser la presència de Tucker Carlson, aquest dimarts han destacat un grup d'ultres que han portat fins a la primera fila una vintena de nines sexuals inflables amb el logo del PSOE. "Aquestes són les ministres del PSOE", han cantat, assenyalant les figures de plàstic nues. També han recuperat el crit "No és una seu, és un puticlub", habitual en les onze jornades anteriors. Està clar que no han faltat els insults contra Sánchez ni contra Carles Puigdemont, alhora que també s'han criticat els mitjans de comunicació i el PP.

A tall d'anècdota, mitjans de comunicació com El Español han captat un moment en el qual els manifestants de la primera fila han xiulat un dels manifestants més famosos de Ferraz: Miguel Frontera, conegut amb el sobrenom d'"el Capità Amèrica de la Revolta". Frontera ha sigut acusat de ser un policia infiltrat amb el càntic "Fuera chivatos de la policía". 

Capita America Revolta, protesta Ferraz / Europa Press
Europa Press

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!