L’aturada de país ha arrencat aquest dimecres a les sis del matí amb el tall progressiu de carreteres -més de 70 han quedat afectades- i vies de tren -afectant diverses línies de Rodalies.

Les accions de trànsit donaran pas al llarg del dia a les concentracions, per les quals la Crida per la Democràcia ha reclamat fer-ho de forma pacífica i "sense respondre a provocacions”.

En un comunicat que ja corre per les xarxes, l’organització demana de “no donar cap argument als que ens volen violents” i d’“aïllar i denunciar qualsevol comportament fora de lloc”.

La crida a mantenir-se pacífics arriba després d’alguns moments de tensió entre vaguistes i els Mossos d’Esquadra, a més de les reaccions negatives d’alguns conductors contra els vaguistes.

Pel que fa a les concentracions, a les 12 hores les hi ha convocades davant les delegacions territorials de la Generalitat, i a Barcelona a la plaça de Sant Jaume. I a les 18 hores davant dels ajuntaments del territori, alhora que a la Plaça de la Catedral de Barcelona.