Més d'un centenar de persones s'han concentrat aquesta nit a la plaça de Sant Jaume, davant el Palau de la Generalitat en protesta per la decisió judicial d'enviar a la presó els dirigents de l'ANC i d'Òmnium Cultural, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. També hi ha hagut altres concentracions a altres poblacions catalanes com Girona, Badalona o Terrassa on espontàniament diversos ciutadans han decidit sortir al carrer per mostrar la seva indignació pels empresonaments.

Entre els concentrats a la plaça Sant Jaume, hi havia alguns dirigents de la CUP com les diputades Anna Gabriel, Eulàlia Reguant o l'exdiputat David Fernàndez.

Encara que la concentració ha estat silenciosa, un petit grup de persones ha entonat L'estaca, la cançó de protesta de Lluís Llach, famosa a final del franquisme.

Tot i que algunes de les manifestacions han començat de manera espontània, més tard també s'hi ha afegit l'ANC, que ha convidat els seus seguidors a imprimir a casa seva cartells amb les siluetes de Sànchez i Cuixart i el lema "presos polítics a l'Estat espanyol" i afegeixen: "ells no dormen a casa, nosaltres tampoc".

No només Barcelona ha acollit una manifestació en suport a Sànchez i Cuixart. Diversos grups de ciutadans d'altres poblacions de Catalunya han decidit sortir al carrer per fer més pública la seva protesta i en alguns parcs de bombers han fet sonar les sirenes. En són exemples, les que han tingut lloc a Girona, Badalona o Terrassa.

A més, després de conèixer-se la decisió de la jutge de l'Audiència Nacional Carmen Lamela d'enviar a la presó sense fiança per sedició Sànchez i Cuixart, nombroses persones han secundat cassolades en diverses localitats catalanes.

Per aquest dimarts, hi ha convocades concentracions a les 12 del migdia davant dels llocs de treball i a les 8 del vespre a Barcelona, a l'encreuament entre Passeig de Gràcia i Diagonal.