Després de la gran manifestació per la llibertat dels presos polítics que va tenir lloc dissabte passat a Barcelona, aquest dijous el clam contra els empresonaments s'ha tornat a estendre per tot Catalunya.

Diverses places d'arreu del territori s'han omplert aquesta tarda de ciutadans, convocats per les entitats sobiranistes, per demanar la llibertat dels presidents de l'ANC i Òmnium Cultural, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, just quan fa un mes del seu empresonament.

Algunes de les ciutats on s'han celebrat aquestes concentracions són Tarragona, Girona, Lleida, Badalona, Sabadell o Terrassa.

Aquestes poblacions, juntament amb moltes altres ciutats o pobles d'arreu de Catalunya, s'han sumat als milers de ciutadans que s'han concentrat a la Plaça Sant Jaume de Barcelona, que han encapçalat els actuals líders de les entitats sobiranistes, Agustí Alcoberro i Marcel Mauri. 

Les concentracions han servit per demanar l'alliberament dels Jordis, però també de tots els consellers presos des d'ara fa quinze dies. En les pancartes exhibides durant les manifestacions s'hi podia llegir: 'Llibertat presos polítics'.

Les entitats havien convocat aquestes noves mobilitzacions com a protesta per l'ingrés a la presó de Soto del Real de Sánchez i Cuixart, el passat 16 d'octubre, acusats d'un presumpte delicte de sedició.