Noves concentracions davant d'ajuntaments d'arreu de Catalunya. Aquest cop, per donar suport a l'escola catalana i als docents davant "la repressió, la por i l'autocensura". Les manifestacions les ha convocat Docents per la República, coincidint amb l'aniversari del naixement de Ferrer i Guàrdia, per protestar contra les critiques de suposat adoctrinament i per la persecució judicial que han rebut alguns mestres per debatre sobre l'1-O a classe.

Després que el mes de novembre passat diversos mestres de la Seu d'Urgell haguessin de declarar davant dels jutjats, la setmana passada ho van haver de fer fins a 11 mestres de Sant Andreu de la Barca. En tots els casos, arran de denúncies de pares per haver debatut a classe la repressió policial durant la jornada del referèndum. A tots ells se'ls podria acabar acusant d'un delicte d'incitació a l'odi. 

Per això, des de grans ciutats com les quatre capitals de província, així com Badalona, Manresa i Vic, fins a pobles més petits del país, han sortit al carrer per donar suposat als mestres i al model educatiu català.

En un manifest, Docents per la República defensa el model d'immersió lingüística, element que veu clau per a l'"aprenentatge, la participació a la vida quotidiana i l'enriquiment cultural". A més, també defensa que, "atesa la situació política actual, pensem que tot això és imprescindible fer-ho en el marc de la República Catalana".