Sota el lema "Buidem les aules, defensem el referèndum", milers d'estudiants d'instituts i d'universitats han marxat avui per Barcelona des de la plaça Universitat —que s'ha omplert de gom a gom minuts abans de la convocatòria a les 12 hores— fins la plaça Països Catalans a Sants. 

Vídeo: Alba Solé

Quan la capçalera ja arribava a la plaça Espanya, la concentració encara s'allargava fins al punt de sortida. De fet, la portaveu d'Universitats per la República Marta Rosique ha assegurat que és la manifestació "més massiva" estudiantil. 

Al crit de "votarem" o "els carrers seran sempre nostres", els estudiants també s'han posat a cridar "premsa espanyola, manipuladora" mentre Cuatro estava en directe.

Vídeo: Alba Solé

Segons Universitats per la República, en la concentració hi han participat 80.000 persones.

Alguns bombers que estaven al matí a la seva concentració, s'han sumat més tard als universitaris.

Els estudiants, a més, han aprofitat l'ocasió per ironitzar amb la situació.

mariano mi villano carlota antich

we want peace carlota antich

Fotos: Carlota Antich

En un parlament abans de l'inici de la manifestació, la portaveu d'Universitats per la República ha assegurat que els estudiants estaran al costat de Catalunya i que sempre han estat "punta de llança" per aconseguir més drets.

GUERNIKA UNIVERSITAT

MANI UNIVERSITATS

Rosique també ha animat els estudiants a fer la campanya que "es prohibeix: davant la vulneració de drets, aquesta és la nostra resposta". Altres col·lectius estudiantils i de joves han defensat la celebració d'un referèndum, i han anat dipositant un vot en una urna.