Concentració de bombers al Museu d'Història de Catalunya en defensa del referèndum. Al crit de "votarem" i estenent una lona de Love Democracy, uns 300 bombers s'han trobat per defensar la votació de l'1-O i amb ella "la llibertat d’expressió, de premsa, de reunió" i rebutjar "com s’han repartit amenaces d’inhabilitació, sanció i querelles a càrrecs públics i electes del nostre país", segons es pot llegir al seu manifest.

Els bombers també volen mostrar el seu suport als Mossos "en aquests moments tan complicats per a ells, i fer-los saber que en el nostre col·lectiu hi trobaran un aliat", així com fer saber a la ciutadania que "vetllarem per tots els ciutadans, sense excepcions, transversalment, i és justament en aquest sentit transversal on trobem un eix comú inapel·lable que es diu democràcia que, ara més que mai, necessita de la nostra fermesa".

El bomber de primera Jordi Fuertes ha dit en declaracions a El Nacional que "avui hem sortit d'una manera consensuada perquè no només som bombers, sinó també som persones civils que treballem en una feina que ens agrada i estarem sempre al costat de la població".