Dia a llarg avui a Lledoners que ha acabat a l'esplanada del darrera de la presó amb Joan BonaNit saludant els presos, justament el dia que ha fet 24 anys. Per primer cop avui s'ha vist una pancarta gegant demanant l'absolució dels presos. I és que per primer cop són a Lledoners ja jutjats, després de les 50 sessions al Tribunal Suprem.

Acte senzill i curt però amb els parlaments de l'advocat Jordi Pina just sortir de visitar els presos. No els ha vist tots, però sí que ha pogut parlar amb Jordi Turull, Josep Rull, Joaquim Forn i Jordi Sànchez.

jordi pina lledoners - Sergi Alcazar

"Em demanen que us digui que estan ferms i confiats. Que en el seu vocabulari nomes existeix la paraula absolució. Que estan il·lusionats i esperançants", ha dit l'advocat de Turull, Rull i Sànchez.

Pina s'ha deixat anar al final del seu discurs davant unes 200 persones que s'han concentrat a l'esplanada de darrere la presó: "Seguirem treballant i esperant i sigui quina sigui la sentencia no defallirem en aconseguir el nostre somni que es una catalunya lliure".

Diana Riba, diputada al Parlament Europeu i membre de l'Associació Catalana de Drets Civils, en nom de les famílies ha proclamat que "no estem aqui per celebrar sinó per seguir denunciant la situació en la que es troben i la vulneració de drets tant polítics com civils".

ELNACIONAL diana riba lledoners - sergi alcazar

El manifest "Seguim el trajecte cap a la independemcia de Catalunya" que s'ha llegit a la mateixa hora a les presons de Puig de les Basses on hi ha Dolors Bassa i a Mas d'Enric on hi ha Carme Forcadell ha tancat l'acte i ha donat pas al "Bona nit" als presos.

"Hem vist com dos governs espanyols han vulnerats els drets de l’ONU. Han vulnerat el dret a un judici amb garanties" i "no estem sols però ens ho haurem de fer sols", ha conclòs el manifest.

Concentracio Lledoners Absolucio Sergi Alcàzar07