Milers de persones participen aquest migdia a la manifestació convocada per Societat Civil Catalana (SCC) sota el lema "Per la concòrdia, per Catalunya: Prou!", l’endemà que l’independentisme reclamés rebutgés la sentència del judici al procés i reclamés la llibertat dels presos polítics. 

La Guàrdia Urbana ha xifrat en 80.000 els assistents a la manifestació unionista, una xifra molt allunyada del les 350.000 persones que van aplegar les mateixes forçes a la manifestació del 8 d'octubre del 2017. No obstant, des de l'escenari s'ha anunciat que hi havia 400.000 persones.

La pancarta que obria l’acte ha tingut problemes per arribar a l’escenari on es fa l’acte polític perquè la gent ocupava el Passeig de Gràcia. La càpsula de seguretat davant la capçalera es limitava a protegir uns metres la marxa. La premsa ha estat obligada a abandonar aquest espai mentre la gent que ocupava la part central del passeig de Gràcia era comminada a posar-se als carrils laterals mitjançant altaveus.

Això ha obligat a avançar molt lentament la capçalera, però la cosa ha anat a pitjor a mida que s’acostava a Gran Via, on estava l’escenari, perquè la concentració de gent deixava només un passadís per on han hagut de passar primer la premsa i després la capçalera i els partits convidats a l’acte.

La manifestació, que pretenia emular les mobilitzacions que va convocar SCC l’any 2017 després de l’1-O, compta amb el suport del PP, el PSOE i Ciutadans. La delegació del PP està encapçalada per president nacional Pablo Casado. Per part del PSOE hi assisteixen els ministres en funcions Josep Borrell i José Luis Ábalos, així com el líder del PSC Miquel Iceta. Albert Rivera i Inés Arrimadas assisteixen en representació de Ciutadans.

Cap d'ells però es troba en l'encapçalament de la manifestació, que l'han ocupat representants de Societat Civil. Els representants del PP i de Ciutadans s'han col·locat a la segona fila, mentre que els socialistes han optat per col·locar-se més enrera. Així a la segona fila es troben Casado, Cayetana Álvarez de Toledo, Xavier Garcia-Albiol, juntament amb Albert Rivera, Ines Arrimada, el regidor de Barcelona Manuel Valls i el diputat de Vox per Catalunya Ignacio Garriga.

La marxa s'està desenvolupant enmig d'un ambient festiu amb centenars de banderes espanyoles i, en menor mesura, europees i catalanes. Amb proclames com "Ni República, ni independència", "Torra a presó", "Aquí la premsa no porta casc", "Junts som imparables", "Puigdemont a presó", "Nosaltres també som poble català", "TV3, manipuladora" o "Feliços i orgullosos de ser espanyols i, a la vegada, catalans".

pablo casado cayetana mani espanyolista mireia comas

La manifestació comença a la confluència del passeig de Gràcia amb el carrer Mallorca i avançarà fins al carrer Aragó, on hi ha l’escenari des d’on es faran els parlaments. Societat Civil catalana ha fet una crida als manifestants a anar vestit de blanc com a símbol de pau.

 

 

Seguirà ampliació