La Guàrdia Urbana ha xifrat en 80.000 els assistents a la manifestació unionista que recorre el passeig de Gràcia de Barcelona aquest diumenge sota el lema "Per la concòrdia, per Catalunya: prou!". La xifra no només està molt per sota de la que ahir va donar el mateix cos policial respecte a la manifestació independentista de dissabte en protesta per la sentència del judici contra el procés, que segons la mateixa Guàrdia Urbana va aplegar 350.000 persones, sinó també de les dues manifestacions espanyolistes que van tenir lloc la tardor del 2017.

En concret, en la manifestació espanyolista del 8 d'octubre del 2017, una setmana després de la celebració del referèndum d'independència i que les imatges de la violència policial donessin la volta al món, la Guàrdia Urbana va xifrar en 350.000 persones els manifestants. Tres setmanes després, el 29 d'octubre, una altra manifestació unionista contrària a la proclamació de la República catalana va aplegar una xifra menor, 300.000 persones, tot i que en aquella ocasió la Delegació del Govern va donar una dada d'un milió de persones en la manifestació.

A la manifestació hi participen els ministres en funcions José Luis Ábalos i Josep Borrell; la presidenta del Congrés, Meritxell Batet; el primer secretari del PSC, Miquel Iceta; el president del PP, Pablo Casado; la portaveu del PP al Congrés, Cayetana Álvarez de Toledo; el líder de Cs, Albert Rivera, així com el regidor de Barcelona pel Canvi Manuel Valls i el cap de llista de Vox per Barcelona per al 10N, Ignacio Garriga.

La manifestació ha transcorregut amb normalitat pel passeig de Gràcia, tot i que la intenció d'emular les mobilitzacions que va convocar SCC l’any 2017 després de l’1-O no ha estat assolida.