La gran manifestació en contra la sentència i per la llibertat dels presos, organitzada per Òmnium i l'ANC conjuntament amb diverses entitats i sindicats, se celebrarà el proper 26 d'octubre a les 17h de la tarda al carrer Marina de Barcelona. Així ho han anunciat aquest migdia les dues entitats, que demanen mobilitzar-se per la llibertat i per denunciar la "repressió de l'estat espanyol als carrers". 

La mobilització ja va ser anunciada el mateix dia de la sentència en un acte organitzat per Òmnium Cultural, on es va denunciar la sentència per "injusta" i es va fer una crida al "diàleg" i a trobar "solucions polítiques" a través de la "democràcia amb urnes". Aquest dimarts, però, se n'ha donat a conèixer el punt de convocatòria i l'hora exacta.

Entre les entitats convocants, més de 115, destaquen Òmnium i l'ANC, però també CCOO, la Intersindical-CSC, En Peu de Pau, UGT, SOS Racisme, UFEC, USOC, Stop Mare Mortum, Plataforma per la Llengua, o SEPC.

WhatsApp Image 2019 10 22 at 14.30.34

El carrer Marina de Barcelona ja va ser l'emplaçament escollit per la gran manifestació contra l'empresonament preventiu del Govern el mes de novembre del 2017. Una convocatòria que va reunir unes 750.000 persones, segons la Guàrdia Urbana.

La cita d'aquest any arriba després d'una setmana de mobilitzacions contra la sentència del procés, publicada dilluns passat, i que ja ha provocat grans manifestacions arreu de Catalunya. La més important va ser la de divendres passat, coincidint amb la vaga general, que va reunir unes 525.000 persones al passeig de Gràcia, segons dades del mateix cos policial.