Prop d'un miler de persones s’han concentrat a les portes de l’edifici de la Comissió Europea a Barcelona, situada a Passeig de Gràcia, aquest dimarts en contra del veto dels eurodiputats electes a l’Eurocambra, Carles Puigdemont, Oriol Junqueras i Toni Comín.

Sota el lema "Omplim Passeig de Gràcia", els manifestants han protestat davant la porta de la seu amb crits d’”independència”, “llibertat presos polítics i exiliats” o “aquesta Europa és una vergonya”.

La concentració ha estat convocada pels Comitès de Defensa de la República (CDR), Sector Públic per la Independència, FNEC, Poble Lliure, JNC Barcelona i Consell per la República Catalana.

Durant l’acte, els manifestants han llegit un manifest de protesta on es demana a les institucions de la Unió Europea “la iniciativa de promoure i mediar en el diàleg”. Les entitats organitzadores han denunciat també la negativa de la seu de la Comissió Europea a deixar-los entrar per entregar el document.

La Guàrdia Urbana ha hagut de desviar el trànsit entre els carrers Provença i Mallorca. També s’han alterat les línies de busos que circulaven per Passeig de Gràcia.