L'objectiu és clar: donar suport als presos polítics i protestar contra un Estat que no permet el dret a l'autodeterminació. Això, sí més no, és el que defensen una bona part dels catalans que aquest dissabte al matí han agafat el cotxe, l'autobús o el tren per anar a la manifestació d'aquest dissabte a la tarda a Madrid

Per què manifestar-se a Madrid?

"Crec que és necessari que anem a Madrid a dir el què pensem d'una vegada, que és on estan jutjant els nostres". Així ho defensa en Jaume Andreu des d'una àrea de servei al costat de Saragossa, o la Luisa, de Rubí, que considera que és molt important anar a Madrid per "fer saber que estem amb els nostres presos polítics" i per demostrar "la força que tenim tots els catalans".

Està cansat l'independentisme de tantes manifestacions?

El moviment porta moltes manifestacions, però els qui aquest dissabte han decidit posar rumb a Madrid no estan cansats. La major part d'ells ja porten moltes reivindicacions a l'esquena, alguns fins i tot van fer 1.300km per anar a Brussel·les, i asseguren que ho continuaran fent. La Núria, per exemple, assegura que "la gent no està cansada, sinó que segueix mobilitzant-se" i, a més, defensa que "el judici ha donat més peu a seguir lluitant". 

En Gabriel, que ha sortit aquest matí de Badalona, creu que a vegades "et pots cansar, però sempre treus forces" perquè "la fita s'ho val". Ara bé, considera que el judici "és un plus" per sortir al carrer, però es mostra convençut que "els que estem aquí hi seríem igual sense judici". En el que sí que coincideixen tots, però, és que el judici és una "farsa" i un "culebrot".

Quin impacte tindrà la mobilització?

En el que no es posen d'acord, però, és en l'impacte que pot tenir la manifestació a la capital espanyola. Mentre que alguns esperen que serveixi perquè "Espanya obri els ulls", altres consideren que passarà desapercebuda i que serà només de "consum intern". Sigui com sigui, tenen clar que volen fer sentir la seva veu al centre de Madrid.