El partit feixista España 2000 s'ha manifestat a València amb motiu del dia del Treballador. Sota a consigna "Por un 1 de Mayo obrero y español", militants i simpatitzants de la formació ultradretana s'han passejat pels carrers de la capital del País Valencià lluint pancartes i simbologia falangista. Grups antifeixistes han organitzat una contramanifestació per denunciar l'acte.

La manifestació feixista estava convocada a les 18:30 i ha transcorregut entre les Torres de Quart i de Serrans. En un comunicat penjat en el seu web, el partit feixista pretén apropiar-se de la cita més important pel moviment obrer assegurant que el govern espanyol, el qual qualifica de "gobierno infante", y el sindicats, "paniaguados por el Estado y por el Gobierno de turno, que se han convertido en meros «comisionistas» de los ERE", són incapaços de fer front a la situació.

TUIT españa 2000 valencia 1 mayo

España 2000 / Twitter

L'antifeixisme valencià ha volgut plantar cara a la crida organitzant una contramanifestació que acabava al mateix punt que la d'España 2000. Amb tot, des del compte Acció Antifeixista València s'ha denunciat que la policia ha aturat el seu avenç i els ha encerclat per evitar la trobada entre ambdós grups.

TUIT acció antifeixista pais valencia

Acció Antifeixista del País Valencià / Twitter

Puig demana fugir dels identitarismes

Aquest matí, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat aquest dissabte que la creació de llocs de treball constitueix "la pedra angular de la recuperació". En aquest sentit, durant el missatge institucional pel Primer de Maig, el president del País Valencià ha destacat la importància dels fons europeus, que s'han de traduir en 90.000 llocs de treball en els propers tres anys.

D'altra banda, Puig ha incidit en la necessitat que el progrés "superi identitarismes i lluites parcials per abraçar la immensa majoria de la societat". Un progrés que ha de "reivindicar l'orgull obrer, l'orgull de la classe treballadora que cada matí surt de casa per contribuir, amb el seu esforç i la seva professionalitat, a millorar el nostre país".

El president ha afirmat: "No hi ha patriotisme més gran que una pàtria obrera que no reclama himnes ni banderes sinó drets i oportunitats", i ha destacat la necessitat de continuar reivindicant més drets laborals que impedeixin precarietat i abusos, més oportunitats per aconseguir treball, un millor treball, i més suport als aturats que necessiten ajuda.

 

 

Imatge principal, participants en la concentració feixista d'Espanya 2000 / Twitter