L'operació policial contra els CDR que ha tingut lloc aquest dimarts, amb diverses detencions i l'acusació de rebel·lió i terrorisme a dos dels seus membres, ha dut a una nova jornada de concentració en diversos punts de Catalunya en suport als nous encausats i en contra la repressió. A Barcelona, 3.500 de persones -segons la Guàrdia Urbana- s'han aplegat a la plaça de Sant Jaume sota cartells com "Jo soc CDR" o el de "Llibertat presos polítics".

Durant la concentració, s'han pogut sentir crits com "vosaltres, feixistes, sou els terroristes" o "no som terroristes, tallem autopistes", relacionats amb les detencions d'aquest dimarts, tot i que també s'ha cridat "això amb Franco sí que passava" o "fora la injustícia espanyola". A més, els manifestants s'han mostrat favorables a la investidura de Carles Puigdemont com a president de la Generalitat, i han demanat la llibertat dels presos polítics. "U d'octubre, ni oblit ni perdó" o "fora la bandera espanyola", també s'ha pogut sentir durant l'hora llarga que ha durant la mobilització.

El fet que el punt de trobada hagi sigut davant el Palau de la Generalitat també ha provocat crits en contra la suspensió de l'autonomia catalana com: "fora els ocupes del Palau" o "el nostre president l'escull el Parlament". A més, alguns dels manifestants també han interpel·lat els agents dels Mossos d'Esquadra que protegien l'entrada del Palau recordant-los que el conseller Joaquim Forn és a la presó. "No us mereixeu la senyera que porteu", els han cridat.

Tot i això, la manifestació ha transcorregut sense cap tipus d'aldarull i fins i tot en algun moment s'ha pogut viure algun moment festiu, amb la interpretació dels Els SegadorsLa Estaca o La Gallineta, entre d'altres cançons.

Els partits independentistes també hi han volgut ser presents. Per part de Junts per Catalunya hi ha assistit el diputat Quim Torra, mentre que per ERC hi ha anat Ruben Wagensberg i Antoni Castellà, líder de Demòcrates.

Les noves concentracions arriben després d'una jornada d'operacions policials contra els Comitès de Defensa de la República. D'una banda, l'Audiència Nacional ha ordenat la detenció de dos membres dels CDR acusats d'un presumpte delicte de rebel·lió i terrorisme; mentre que, simultàniament, els Mossos han detingut sis membres més per participar en la protesta contra la investidura fallida de Puigdemont del passat gener. Les dues operacions no tenen res a veure, però es produeixen en un moment en què l'Estat ha posat el punt de mira en aquests comitès ciutadans per haver organitzat les últimes protestes contra la repressió.

A més de Barcelona també hi ha hagut concentracions a ciutats com Girona, Tarragona, Lleida, Girona, Viladecans -on ha estat detinguda la membre dels CDR-, Mataró i Solsona -on s'han detingut persones per les protestes davant del Parlament del 30 de gener-, entre d'altres.