Intel·lectuals, artistes, empresaris i polítics s'han adherit a un manifest que demana als partits catalans que no impedeixin la designació del líder del PSC, Miquel Iceta, com a senador autonòmic perquè pugui ser nomenat president del Senat. El manifest ha aconseguit 1.200 signatures en poques hores.

Entre els signants figuren el secretari general de la UGT, Josep Maria Álvarez; l'actriu Rosa Maria Sardà; l'exalcalde de Barcelona Jordi Hereu; l'exministra Ángeles González Sinde; el president d'Aena, Maurici Lucena; el jurista Xavier Arbós; l'exeditor d'Anagrama Jorge Herralde i la catedràtica d'Ètica Victoria Camps.

Ara com ara Iceta només té el suport dels diputats d'En Comú Podem, a banda dels socialistes. La resta de formacions han fet pública la seva intenció de no votar a favor del seu nomenament com a senador autonòmic.

El manifest ha estat impulsat, entre altres entitats, per la Plataforma Amics de Miquel Iceta, que va néixer el 2017 per donar suport al líder socialista a les autonòmiques d'aquell any.

El document assegura que la tria d'Iceta com a president del Senat és "una oportunitat per impulsar el diàleg, la cooperació i els consensos necessaris per avançar en el federalisme", a fi de "refer el pacte territorial perquè els diferents sentiments de pertinença convisquin en una Espanya plural". El text defineix el líder del PSC com "un catalanista convençut, dialogant i partidari de trobar una solució política al problema que hi ha a Catalunya", amb l'experiència i el "tarannà necessari" per complir aquesta missió.

"No seria raonable que es pretengués bloquejar aquest nomenament", sosté el text, en què els signants demanen als partits polítics catalans "que no impedeixin el seu nomenament i que es comprometin a trobar solucions polítiques als problemes de reforma del nostre sistema polític". 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.

Subscriu-te a ElNacional.cat