"Rebuig absolut a la vulneració dels drets fonamentals d’aquests infants". Clars i concisos, mares i pares que formen part de les escoles catalanes en què estan escolaritzats els fills i filles dels presos polítics i exiliats han signat un "Manifest per la llibertat" amb l'objectiu de denunciar la situació que viuen els fills d'alguns polítics sobiranistes.

La seva demanda és contundent: exigir l'alliberament dels presos per tal que "aquests infants i adolescents puguin gaudir d’allò que els pertoca, tal i com fan els seus companys i companyes, envoltats dels seus pares i mares" perquè consideren que "cap menor en una societat avançada, democràtica i que vulgui ser justa, s’ha de veure privat de poder-se desenvolupar com a persona, lluny de la seva mare o el seu pare, per motius polítics".

Després de recordar que a aquests nens els "han trencat el vincle més important de la seva vida, la companyia i l’amor presencial dels seus pares; a viatjar milers de quilòmetres per compartir breus estones darrere un vidre fred; a no gaudir d’un petó de bona nit o un somriure de bon dia; a viure sense les complicitats i gestos íntims més quotidians, pel simple fet de ser fills i filles d’ algú que s’ha compromès amb la democràcia i la llibertat", reclamen que "aquests menors gaudeixin plenament de la seva infantesa i dels seus drets".

De moment, aquest dimecres al matí, el manifest ja compta amb més de 9.000 signatures, entre elles, d'escoles de Sant Vicenç dels Horts, de Sant Cugat del Vallès, de Barcelona o de Gurb. A més, ahir el grup denominat Grup Pròleg, format per noms com Joan Coscubiela, Raimon Obiols o Lluís Rabell, van publicar un manifest on demanen l'alliberament dels presos polítics catalans.