L'altra cara dels premis Goya 2023 és la increïble la manca de sensibilitat d'Isabel Díaz Ayuso amb la vídua de Carlos Saura, Eulàlia Ramon — que aquest dissabte va recollir el Goya d'Honor del seu difunt marit. En el discurs per recollir el guardó, Ramon va fer un al·legat a favor de la sanitat pública i va donar les gràcies als professionals sanitaris de l'Hospital General de Villalba que van atendre Saura en els seus últims moments de vida. "La sanitat pública es mereix que la cuidin tal com el seu personal ens cuida a nosaltres", va sentenciar, en un dels moments més emotius de la gala.

🟠 As bestas eclipsa els premis Goya de Carlos Saura

🟠 Guanyadors dels Goya 2023: tota la llista de pel·lícules i artistes

📷 Les millors fotos dels Premis Goya 2023: Lolita Flores, Juliette Binoche, homenatge a Carlos Saura i més

En una piulada, Ayuso va "agrair" a Ramon "l'homenatge" que va fer a la sanitat madrilenya, "encarnada en l'Hospital de Villalba". "Tots creiem en la nostra Sanitat, treballem per la millor", va afegir. I es va quedar tan ample, després d'haver estat acusada de vulnerar el dret a vaga dels metges. Però no és només això: tancar serveis sanitaris, obrir hospitals fantasma, milers de morts per una mala gestió de la covid-19... És així com en els últims mesos la Comunitat de Madrid ha concentrat tot un seguit de manifestacions multitudinàries de professionals de la salut contra el govern autonòmic del Partit Popular. Però això li va ser igual a la presidenta, que va mostrar la seva manca de sensibilitat a l'hora d'utilitzar el discurs de Ramon per fer campanya. Òbviament, les xarxes socials han esclatat.

La cosa no s'ha acabat aquí. I és que la resposta d'Ayuso sembla fins i tot elegant si la comparem amb la del perfil de Twitter de la mateixa Comunitat de Madrid, que va buscar brega amb la vídua de Saura. El o la community manager va tenir l'excel·lent idea de retreure a Ramon que demanés "que es cuidi la sanitat pública" i va fer-li una correcció sobre l'esmentat Hospital General de Villalba: "Ella no ha de saber, cap pacient ho ha de saber, que aquest hospital és de gestió publicoprivada, que també funciona". Correccions, retrets i campanya electoral. Una altra vegada, les xarxes socials s'han omplert de crítiques.

No és el primer cop que el perfil de Twitter de la Comunitat de Madrid deixa de ser un compte institucional per ser un compte de partit. Al desembre, va ser notícia un nou escàndol amb la sanitat madrilenya: un nadó va morir en un centre d'urgències on no hi havia cap metge. Lluny de demanar disculpes i assumir compromisos per evitar que passin coses així, el o la community manager va negar-ho tot i va dir que era mentida. "El CAP sí que té metge. Estava de baixa", va atrevir-se a dir. És a dir, que literalment no hi havia metge — tal com apuntava la notícia. Però al perfil de Twitter li va ser igual, per tal de protegir Ayuso i el govern del PP davant de la mort d'un nadó.