Alcarràs no ha triomfat als Premis Goya 23i malgrat estar nominada en 11 categories i haver estat escollida com a candidata d'Espanya als Oscar, ha marxat amb les mans buides. La pel·lícula de Carla Simón ha perdut enfront de la producció catalana As Bestas en les tres grans categories a les quals optava: millor pel·lícula, millor direcció i millor guió original. La pel·lícula de Rodrigo Sorogoyen, que en total s'ha endut nou estatuetes de les 17 a les quals estava nominada, també li ha fet ombra a Alcarràs en tres categories tècniques en les quals competien. Així, millor so, millor muntatge i millor direcció de fotografia han acabat en mans de la pel·lícula gallega, que hi ha qui ha comparat amb Alcarràs pel fet que totes dues aborden conflictes en el món rural, a Galícia i a Catalunya. 

🟠 Guanyadors dels Goya 2023: tota la llista de pel·lícules i artistes
 

🟠 'As bestas' eclipsa els premis Goya de Carlos Saura
 

La segona guanyadora de la nit, Modelo 77, que s'ha endut cinc premis dels 16 als quals estava nominada, també ha arrabassat possibles guardons a Alcarràs. La pel·lícula rodada a la presó Model de Barcelona sota la direcció d'Alberto Rodríguez s'ha endut els guardons a millor disseny de vestuari, efectes especials, direcció de producció, direcció d'art i maquillatge i perruqueria. És en aquestes últimes tres categories que competia amb la pel·lícula catalana. Finalment, la doble possibilitat d'Alcarràs en la categoria de millor actor revelació, a la qual estaven nominats Albert Bosch i Jordi Pujol Dolcet, se'ls ha escapat i ha anat a parar a l'actor Telmo Irureta, per La consagración de la primavera. La nominació per a millor actriu revelació d'Anna Botín tampoc no ha pogut ser, i ha estat l'actriu Laura Galán qui s'ha emportat el guardó pel film Cerdita. 

El cinema català no aconsegueix brillar als Goya 2023

La 37a edició dels Goya no ha repartit els premis entre un gran nombre de pel·lícules, donat que a part de les esmentades, només Cinco Lobitos s'ha pogut endur alguns premis més. D'entre aquests cal destacar el triomf de la catalana Laia Costa, que ha guanyat el seu primer Goya per la seva interpretació d'una mare primerenca en la pel·lícula d'Alauda Ruiz de Azúa. Una de les competidores de Costa com a millor actriu protagonista era Vicky Luengo, protagonista de Suro, l'altre llargmetratge en català que optava a guardons de l'Acadèmia de Cinema espanyola, però que també ha marxat amb les mans buides

L'actriu catalana Àngela Cervantes, nominada a millor actriu de repartiment pel seu paper a La Maternal, tampoc no ha guanyat el guardó, que s'ha endut Susi Sánchez per Cinco Lobitos. De fet, La Maternal, de Pilar Palomero, no ha guanyat cap guardó en els Premis Goya 2023.