En plena ofensiva de l’espanyolisme contra el president de la Generalitat, Quim Torra, per una sèrie de piulades considerades com a denigrants cap a els espanyols en conjunt, l’hemeroteca continua ocasionant malsons a polítics de totes les ideologies. Si ahir es feien públics uns comentaris de la diputada de Catalunya en Comú Elisenda Alamany criticant també als espanyols, ara li ha tocat el torn al diputat al Congrés de Ciutadans Juan Carlos Girauta, que fa quatre anys va admetre que no sabia trobar cap diferència clara entre el seu partit i la formació ultra Vox.

En una entrevista al mitjà gallec Compos Times, publicada al febrer del 2014, Girauta admetia a preguntes del periodista que “entre UPyD, Ciutadans i VOX no hi trobo diferències”. “No sabria dir que ens separa d’aquests partits”, considerava Girauta, en referir-se no només a la gairebé extinta formació unionista de Rosa Diez, sinó també a la formació d’ultradreta, aleshores i ara extraparlamentària, Vox.

"Santi Abascal és un bon home"

Segons Girauta, l’any 2014, Vox “acabava de néixer” i per tant no tenia “producció programàtica a valorar”, però en tot cas considerava que la seva cúpula era “gent estupenda”. “Alejo Vidal-Quadras no només és un amic sinó un referent polític”, afirmava Girauta, per afegir: “Santi Abascal és un bon home i molt valent, he parlat molt amb ell i no hi he trobat diferències”.

De fet, el mateix entrevistador apunta que cal tenir en compte que els militants de Vox procedeixen de “l’ala més dura del PP”, mentre que Ciutadans es nodreix d’exsimpatitzants socialistes, un fet que podria marcar alguna diferència, un extrem que Girauta negava per considerar que a Ciutadans “hi ha gent que ve de tots els partits i altres que no tenien cap adscripció política”. De fet, el mateix Girauta va ser militant del PSC i posteriorment va participar en llistes electorals del PP. I pel que sembla, no tindria problemes a apuntar-se a Vox.