Aquests dies, especialment des de l’oposició, s’ha parlat molt de les piulades i els articles del president Quim Torra en què feia referències als “espanyols”, fent generalitzacions. Se l’ha acusat d’”etnicista” i “supremacista”. No obstant això, les seves expressions no estan gaire allunyades de les que han fet servir alguns dels qui l’han criticat, com és el cas de la portaveu dels comuns, Elisenda Alamany.

Cal remuntar-se 10 anys enrere. En una entrada al seu compte de Fotolog, amb motiu de la Diada del 2008, la número dos de Catalunya en Comú va escriure el següent: “No van ser 14 mesos de setge a Barcelona. El nostre país no és el que volem des de 1714. I els espanyols continuen follant-nos pel darrere i pel davant. Sense permís”.

alamany fotolog

Alamany, que mai no ha amagat que és independentista, afegia en la mateixa publicació: “I els nostres polítics són uns aficionats. I la gent que governa Espanya és mediocre i vomitiva. Però nosaltres, nosaltres hem de ser incansables”.

Després de l'enrenou, la portaveu dels comuns ha volgut disculpar-se. “El llenguatge que hi utilitzo quan tenia 23 o 24 anys i no em dedicava a la política no m'agrada i no me'n sento gens orgullosa”, ha admès la dirigent de Catalunya en Comú. “És evident que em referia al govern espanyol, en uns termes que són els d'algú jove que surt un 11 de setembre i parla amb l'estómac. Em sap greu”, ha afegit.