La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso (PP), continua amb la seva ofensiva contrària a una harmonització de la càrrega impositiva, la qual cosa suposaria una pujada d'impostos en aquella comunitat, i el seu nou argument és tot un malabarisme: "Si apugen els impostos a Madrid, les empreses catalanes se n'aniran fora d'Espanya".

Així ho ha declarat la presidenta madrilenya en una entrevista al digital OKDiario, on insisteix que promourà una nova baixada d'impostos per als madrilenys. En concret, Ayuso afirma que l'acord sobre l'harmonització demostra que "els independentistes -en referència a ERC- no volen el millor per a Catalunya, sinó el pitjor per a Madrid" i ha culpabilitzat a aquest moviment polític de l'"èxode d'empreses", i ha afegit que "pensen que apujant-nos els impostos a Madrid, aquelles persones o empreses que venen se n'aniran, però no se n'aniran a altres comunitats autònomes. Se n'aniran fora d'Espanya".

A més, Ayuso considera que "el nacionalisme necessita assecar Madrid perquè és molt incòmoda perquè creix, crea ocupació, prospera, és llibertat i obre les portes al món", a la qual cosa afegeix que aquest "és un projecte molt incòmode" perquè posa els independentistes "contra el mirall".

Connivent amb els militars ultradretans

Ayuso ha fet aquestes declaracions l'endemà de mostrar-se d'acord amb algunes consideracions fetes en el comunicat que han subscrit més de 270 exmilitars espanyols, els quals s'oposen a l'indult dels presos polítics alhora que consideren que s'està produint un "deteriorament de la democràcia", imposant "un pensament únic" i remarquen que "la unitat d'Espanya està en perill"

En aquest sentit, Ayuso va compartir la preocupació de fons del grup d'exmilitars i s'ha referit a l'últim manifest assenyalant que "hi ha moviments de membres del mateix govern que estarien d'acord amb enderrocar la Constitució".

Des del seu punt de vista, "això és un camí pervers molt perillós que no porta a bon final". A més, ha apel·lat a l'esperit de la Constitució per preservar el paper de la justícia i les institucions. Ayuso va fer aquestes declaracions a preguntes de la premsa abans d'assistir a l'acte institucional del Dia de la Constitució, però va evitar valorar els missatges que van escriure un grup de 73 exmilitars en un xat, on parlen "d'afusellar 26 milions de fills de puta", bombardejar la seu de l'Assemblea Nacional de Catalunya i defensen un alçament armat.