El diari ABC s'ha pres la justícia per la seva mà i ja ha dictat sentència per Carme Forcadell, Marta Rovira, Raül Romeva, Jordi Turull, Josep Rull i Dolors Bassa: "Reos de su farsa". Aquest és el titular principal de la portada del rotatiu, que va acompanyat de les fotografies de tots els diputats que aquest divendres han de comparèixer davant el jutge Pablo Llarena perquè els anunciï el seu processament. 

portada abc 23 març

Les fotografies tenen un punt en comú, a més de tractar-se de primeríssimis primers plans dels diputats, tots surten amb la boca tancada i estrenyent els llavis. Si el que pretenia l'ABC era que els seus lectors veiessin que els polítics que avui han de ser a Madrid estan nerviosos, ho ha aconseguit. I que esperava? Tots sis s'han hagut d'acomiadar de la seva família per pujar a un cotxe i no saber si tornaran a casa, podrien entrar a la presó.

A més a més, sota el titular de "Reos de su farsa", escrit tot en majúsucules, s'hi pot llegir una curta interpretació sobre el que va passar aquest dijous al Parlament: "La guerra oberta amb la CUP frustra l'intent despesperat del secessionisme d'investir Turull abans que el jutge pugui ordenar avui el sue ingrés a la presó".

Haurem d'esperar per saber si es compleix la sentència de l'ABC que ja els ha empresonat. Tot i això, dels sis diputats citats n'hi ha tres que ja han renunciat al seu escó; es tracta de Carme Forcadell, Marta Rovira i Dolors Bassa. Es tracta d'una recomanació dels advocats de les diputades en veure que Llarena no ha citat els consellers del Govern que, tot i anar a les llistes, han renunciat ara al seu escó com Carles Mundó o Meritxell Borràs.