El coordinador general del PP, Fernando Martínez Maíllo, ha afirmat avui que la proposta de Jordi Sánchez com a candidat a la Presidència de la Generalitat és per "seguir provocant l'Estat" i "allargant aquesta matraca", perquè "té escasses possibilitats, per no dir nul·les, de ser president".

Maíllo ha criticat a Antena 3 que els independentistes segueixin "amb el mateix plantejament surrealista i mantenint aquest frau al conjunt dels ciutadans que els han votat".

"Puigdemont no podia ser president en la distància i el que va fer va ser reconèixer la fortalesa de l'Estat", ha recalcat el dirigent popular, que ha advertit que "no existeix ni existirà la República a l'exili". En aquest sentit, ha recalcat que el president català "serà una persona pròfuga que viurà no sabem de què, però no dels diners públics" a Brussel·les.

El coordinador general del PP ha criticat a més Ciutadans per no proposar Inés Arrimadas com a presidenta de la Generalitat. "Arrimadas ha de fer el pas", ha dit.

Per a la vicesecretària d'Estudis i Programes del PP, Andrea Levy, "la designació mitjançant el dit de Puigdemont demostra la falta de consideració que tenen a les institucions" i la seva retirada constitueix un "èxit" i una prova que "amb la democràcia no s'hi juga".

"Catalunya es mereix un president que s'hagi presentat a les eleccions i no que unes persones diguin que és presidenciable per jocs d'atzar", ha subratllat a Radio Gallega.

Ha lamentat a més que l'independentisme centri totes les seves opcions en la figura de Jordi Sánchez, actualment en presó preventiva per decisió judicial, ja que, segons la seva opinió, dista molt de ser un president capaç d'unir sensibilitats a Catalunya.