"Ara més que mai, ERC". Com ja va fer-ho Ernest Maragall aquest dimarts, la diputada de MES integrada al grup d'ERC Magda Casamitjana —i anterior diputada pel PSC— ha tirat pel dret i, en una carta al vicepresident Oriol Junqueras i a la secretària general dels republicans, Marta Rovira, publicada a ElPunt-Avui ha anunciat que ara vol treballar des d'ERC.

La diputada ha desplegat en aquesta carta tota una exposició de motius pels quals ha decidit donar aquest pas i ha explicat que "vull ser un dels vostres" perquè "us enyoro i us trobo a faltar i vull ser al vostre costat i fer-vos arribar que no esteu sols i, com que em coneixeu bé, ho vull fer realment i físicament".

Casamitjana, que subratlla que "em sento responsable de tot el que hem construït junts aquesta última legislatura", s'ha fet seu el mandat de Junqueras i Rovira quan deien —i diuen des de la seva cel·la i des de l'exili— que "cal eixamplar la base de la sobirania, que cal sumar" i, precisament per això, ha posat damunt la taula que "és en aquest moment complicat i difícil de la nostra història que vull participar activament amb vosaltres, amb ERC".

Catalunya ja és independent

Del PSC —que el va deixar convençuda que "s'està traïnt a ell mateix i cada vegada serà més residual"— se'n va anar a l'excisió dels socialistes MES davant l'actitud que estaven prenent els de Miquel Iceta en contra del sobiranisme. Ho va fer, segons sustenta, perquè volia demostrar que a través dels valors socialistes també "construïm junts".

Per Casamitjana, "Catalunya és de facto independent". I ho és per la seva "situació geogràfica estratègica immillorable, és porta i capital de la Mediterrània i alhora corredor d’anada i tornada tant econòmicament com culturalment i socialment d’Europa", però també perquè "té tot el que ha de tenir per ser un referent europeu clar d’obertura de mires i col·laborador".

Després de fer un extens repàs per totes les qualitats que té Catalunya i la seva gent, la diputada d'ERC ha insistit en què "soc socialista de manera de ser, de fer, de viure i de conviure en societat, m’acompanyen sempre les paraules de l’Ernest Lluch: 'El socialisme és portar la màxima llibertat, la màxima igualtat i la màxima fraternitat possibles a les persones que viuen en societat'".

Valors socialistes

Justament per això, Casamitjana demana "que fóssim nosaltres, des d’ERC, els que féssim reals les idees de Pasqual Maragall, com la de crear una xarxa de ciutats per construir l’Europa de les persones, de la solidaritat, de la justícia social".

I no només això. També destaca que "els meus valors socialistes i sobiranistes no han canviat i persisteixen en mi i són els que vull aportar, compartir i ajudar, des de la humilitat, a fer créixer" i que, per aquest motiu, vol treballar per "aquella Europa que no deixa ningú enrere, la que avança però espera si cal entre tantes altres".

Per tot plegat, Casamitjana anuncia que "avui la responsabilitat pesa i molt i la solidaritat més sentida amb vosaltres i els companys i companyes tancats a la presó o lluny de casa em fa demanar-vos i dir-vos que vull formar part d’ERC. Vull ser amb vosaltres a totes, sense cap excusa, sense res a canvi. Vull donar-ho tot perquè torneu tots a casa i per construir braç a braç el país tan somniat, la República real de tots i totes".