Ernest Maragall, germà de Pasqual Maragall, ha anunciat avui, en una carta a Oriol Junqueras i Marta Rovira publicada pel diari Ara, que s'integra a Esquerra Republicana. El que havia estat un dels homes forts del PSC, que des de fa 4 anys s'ha presentat a les llistes amb ERC a través del Moviment d'Esquerres (MES), ha decidit incorporar-se plenament al partit republicà i abandonar MES.

Maragall ha afirmat que la seva decisió ha estat provocada per l'acció autoritària de l'Estat, que ha recorregut a la presó i a l'exili com a resposta a l'intent "d'acordar el reconeixement del nostre dret a existir com a poble". Assegura que la seva decisió ha estat molt meditada, i que la va prendre el dia en què Rovira es va veure empesa a l'exili, i en què Romeva, Bassa, Turull, Rull i Forcadell van tornar a ser empresonats.

Maragall apunta que en aquests moments difícils serà vital "la cohesió de tot l’espai republicà i la fortalesa institucional entorn de les formacions polítiques centrals". El líder progressista ha apuntat que "No hi haurà República sense el gran espai progressista que ERC representa", i per tant apunta que ERC s'ha d'enfortir i reforçar la seva presència social. Conclou que cal una "ERC disposada a participar amb màxima implicació en la regeneració europea i la construcció d’una genuïna i democràtica Unió Europea de caràcter federal". Apunta que en aquest espai sobiranista d'esquerra hi seran necessaris "les persones i  grups amb valors, coneixement i experiència útils al projecte republicà".

La missiva acaba amb un missatge d'agraïment als militants d'ERC, i especialment a Junqueras i Rovira, per la seva tasca i pel seu sacrifici.